Gastenboek

68 reacties op Gastenboek

 1. Eric den Hollander schreef:

  Een leuke site met bijzondere oude foto’s! Ik heb een groot deel van mijn jeugd in Soesterberg gewoond (1958 tot 1970) en kan mij een aantal plekken nog goed herinneren. Mijn welgemeende complimenten aan Bert!

 2. Xan schreef:

  erg mooie site Bert

 3. jan schagen schreef:

  hallo Bert
  wat heb je dat goed voor elkaar erg leuk om zo terug te kunnen kijken.
  ik heb van 1946 tot 1965 op de postweg nr 85 gewoond.er kwamen nog veel foto voorbij van de postweg erg leuk die foto voor ons huis waar ik opsta nog.10 jaar samen met een buurmeisje van de fam.beek waar de hele buurt op woensdag middag tv kon kijken naar juffrouw hannie.ook de foto van de brand veroorzaakt door blikseminslag,de knop van de distributieradio vloog vlak langs mijn hoofd en toen zag ik gelijk hervuur op de hoek van de fam.larambella.ons huis werd nog gespaard de buren naast alleen waterschade.maar iedereen kwam gelijk helpen ze trokken zelfs de gordijnen van de muur.achteraf bekeken was dat allemaal niet nodig geweest.zo heb ik soesterberg ook zien veranderen in 1965 in dienst en daarna naar het cios in sittard intern.
  ik zag ook nog de naam Heur voorbij komen hanneke heur was mijn grote liefde op de lagere school r.k carolusschool.altijd vriend geweest van menks van de broek .
  in het begin nog geen hek om het vliegveld de opkomst van de amerikanen van nabij meegemaakt enz.ik hoop dat iemand dit leest en zich iets herinnerd.

  hartelijke groeten Bert
  jan schagen

 4. Jos Rapati schreef:

  Ben benieuwd of iemand zich kan herrinneren of er kinderen bij hun op school zaten die in het caloniehuis hemalie zaten tijdelijk
  Ik Jos Rapati verbleef in 1958 en 19 60 met mijn zusjes in Hemalie en gingen in het dorp naar school maar weet niet meer hoe het heten wij kwamen uit Denhaag ik weet dat er ook kinderen van de meierij op zaten en er was een winkeltje aan de overkant waar je snoep kon kopen ook ging ik met een gezin zondags mee naar hun kerkdiensten even lekker weg ?hoop dat iemand nog wat weet

 5. Jan Toussaint schreef:

  Met dank aan de Historische Vereniging in Soest, kwam ik ook steeds terug op deze site in verband met het feit dat mijn moeder: H. G. van Ewijk in de oorlog heeft gewerkt op Luitenant Koppenlaan 20 in Soest, bleek later dat het om Soesterberg ging. Ben benieuwd of er nog iemand iets weet over het adres, en wie daar woonden. Verder ben ik nog op zoek naar het café ’t Witte Huis, maar het is niet zeker of het om Soest of Zeist gaat, alle informatie is welkom.

  Mooie persoonlijke site, met een gevoel voor historie uit persoonlijke verhalen

 6. Ton van Zanten schreef:

  wat een leuke site is dit ,ik kwam toevallig een mail tegen van mijn oude vriend Frans Schaepkens die bij mij in de flat woonde ,we speelde altijd samen op het geiteweidje etc prachtige mooie tijd frans is nog met ons mee geweest naar torremolinos op vakantie woon al 40 jaar in Eemnes getrouwd en 1 dochter van 33 jaar en 1 kleinkind .
  Soesterberg zal ik altijd in mijn hart meedragen rijd er regelmatig naar toe kijk even hoe de flat ervoor staat en zwijmel dan even weg

 7. Geary J.(Doc) Holody schreef:

  I have nothing but fond memories of my four years (73-77) stationed at Soesterberg AB. It was such a beautiful country and the people were awesome. It’s where I learned to ride motorcycles, go to many races both motorcycle and Grand Prix. Concerts were always a nice escape from day to day work. Love the food. Thanks very much.

 8. Leo Spier schreef:

  Hallo, Een geweldige website! Na ruim 40 jaar Amersfoort denk ik nog steeds met weemoed terug aan mijn jeugd in Soesterberg. In december 1941 kwam ik met mijn moeder uit Utrecht naar ons dorp, waar ik de eerste 19 jaar doorbracht in één van die grote huizen achter aan de Winkelmanstraat vlakbij het fietspad naar Zeist. Wat een vrijheid! Uit onze achtertuin liep ik zo het bos in. Vandaar naar de kerk als misdienaar. Er stond slechts een enkel (zomer)huis. Dat is nu wel anders. Dagelijks zwierf ik in de bossen tussen Zeist, Austerlitz en de Leusderheide, waarop ik trouwens ook kwam. Van de borden trok ik me niets aan. Later woonden we op de Lorentzlaan, nieuwe huizen tegenover het huisje van Brouwer. De “Grasshopper”, een heel bijzonder huis, heeft me altijd gefascineerd. Nu weg! Herinneringen te over. Ik blijf soesterberger, in hart en nieren. Groet, Leo Spier.

 9. Glenn Dunki-Jacobs schreef:

  I happen to stumble on this site and your Facebook page. My family lived on Plesmanstraat (both sides) from 1953 to 1962. My father was in the Luchmact and my brothers, sister, and I went to Princess Marijke and Christelijke Lager School (Postilion). In 1962 we emigrated to California. In the late 1960s I was drafted and served one year in Vietnam and Thailand, and 40 years later developed cancer due to Agent Orange exposure (I am now cancer free). I live in northern California (Santa Cruz), one brother still lives in southern California, another brother lives in Louisiana, and my sister lives in Arizona. I thoroughly enjoyed spending a few hours reliving my youth in Soesterberg through your wonderful site. Glenn Dunki-Jacobs

 10. Diny Schuurs schreef:

  Prachtige en informatieve site!
  Ik heb op Postweg 89 gewoond vanaf 1965 t/m 1976.
  Mijn vader was Piet Schuurs, hij heeft jaren gewerkt bij slagerij Blok aan de Rademakerstraat.
  Bij supermarkt Wagenaar heb ik achter de kassa gewerkt samen met mijn moeder.
  Als tiener ging ik vaak naar dansschool Gadellaa in Zeist.
  Ik ben getrouwd met Jan Lieben, zoon van rijschoolhouder Lieben uit Soesterberg.

 11. Rob schreef:

  Was even aan het surfen op internet en kwam op je site, heel erg leuk en uitgebreid!!
  Ik heb hele leuke herinneringen aan Soesterberg en met name aan de dancing van Boltini. Als jongen van een jaar of 16/17, ging ik samen met een aantal vrienden bijna elk weekend naar deze dancing, Ik kan me nog goed voor de geest halen dat we via Kobus, de heel aardige portier, de zaak binnen kwamen en vervolgens me vermaakte bij muziek, vaak verzorgt door Veronica en natuurlijk niet te vergeten het zeer charmante dames plubliek, waaronder Marret, Silvia, etc etc. Na daar een aantal keren te zijn geweest leerde ik de dochter van Tony Boltini, Antoinette Boltini kennen, die ons ook vaak uitnodigde om wat te komen drinken in het privé verblijf van de familie. Een hele leuke spontane meid!! We zijn later samen met haar en haar ook zeer charmante moeder, na een optreden in Utrecht, naar Amsterdam gegaan waar we een aantal leuke tenten hebben bezocht. Antoinette heeft mij nog een keer in het ziekenhuis bezocht, heel aardig.
  Voor mij kwam er een einde aan het bezoek aan de dancing, toen ik heel jong, net 18 jaar, vader werd. Dat was best jammer, natuurlijk niet dat ik vader werd, maar wel dat het uitgaan nu op een heel laag pitje kwam te staan. Dit is nu inmiddels al weer zo’n 48 jaar geleden, maar ik denk er nog met veel plezier aan terug.
  Met vriendelijke groet,
  Rob

 12. Wat een mooie website.
  Genieten van de foto’s en verhalen.
  Heel veel herkenbaar.
  Woon al vanaf 1971 in Ederveen.
  Vr. Gr. van mij.

 13. bertmarja schreef:

  Beste Cora Henrion Verpoorten,
  Die school waar u over spreekt was die niet gevestigd aan de Postweg de Christelijke school.
  Zover ik weet zat er aan de Sterrenbergweg geen school.
  Groet,

 14. Cora henrion Verpoorten schreef:

  Wat een prachtige site. Gedeelde herinneringen. Ik heb als klein meisje op een schooltje gezeten aan de Sterrenbergweg, vlak bij het vliegveld. Kan iemand daar iets meer over vertellen. Het was in mijn herinnering een prachtig oud gebouw, het rook er naar houten vloeren. Grote deuren als je binnenkwam. Echt een school uit een dorpje.
  Wij verhuisde in 1953 naar de fokkerstraat.
  Het was prachtig om op te groeien in een dorp, veilig en beschermd. En heel veel vriendjes en vrindinnetjes.
  En wat was het machtig toen Toni Boltini zijn circus residentie op de Amersfoortse straatweg?
  En Antoinette Boltini bij mij op de Openbare Lagere School kwam aan de Prof.Lorentzlaan. Zij werd mijn vriendin (toen) en mijn liefde voor theater werd aangewakkerd.
  Alles heeft zo zijn reden.
  Nogmaals dank voor de prachtige site en informatie

 15. Janneke Kocken schreef:

  Wat ’n mooie woorden van allen hier..er gaat “iets” gemeenschappelijks vanuit, iets van verbintenis..maar ook wat weemoedigs..
  Afgelopen zondag was ik na 50 jaar terug..en naar mijn geboortehuis gegaan Lorentzlaan 37. Mocht zelfs binnen van een lieve mw. Ik was 11 jaar toen ik uit Soesterberg weg moest.. vader werd overgeplaats..Was een zo mooi tijd, nog veel herkenning, Titus Brandsma school.. het prachtige kerkje en nog een “oude”buurvrouw opgezocht. Onvergeetelijk!!!!

 16. F. Schaepkens schreef:

  Heb van 1959 tot 1989 in Soesterberg gewoond, gevoetbald bij de vv. Soesterberg en kwam bij de foto’ s flink wat oude bekende tegen. Ben getrouwd met Anne-Marie Westhof ( Plesmanstraat, naast Heur) . Mijn beide kinderen zijn ook in Soesterberg geboren. Ik woon nu al weer 28 jaar in Helmond . Ik kom nog geregeld in het dorp waar mijn schoonzus en mijn schoonmoeder nog wonen. Ik ben een neef van Jac Allers ( zie zijn reactie hierboven).
  Ik woonde in een van de flats aan de bosrand, het geiteweitje was mijn speeldomein en het bos kende ik op mijn duimpje.
  Geweldig om de reacties van oud bewoners te lezen.
  Veel succes met de site!

  Frans Schaepkens

 17. Ruud Kulk schreef:

  Super site Bert!
  Mooie herunneringen aan de grote liefde van mn leven!
  Vooral na het zingen i d kerk nog ffe chille…
  Ga door so we will keep remember and warming my heart!
  Grt v Ruud Kulk

 18. Charles Stechweij schreef:

  Soesterberger van 1954 tot 1977. Veel mooie herinneringen komen weer naar boven. Gewoond in de Plesmanstraat 87.
  Familie Hooijer, Ras, Schippers, van Marle, Heur, Jolink, Ottens, de Wit, Wesseling, de Bruin, van Heijst, Andoetoe, de Groot, Westerenen, Brouwer, Klok, van Hilten, schieten mij te binnen!
  De Christelijke Lagere School: klasgenoten Elma Meijer, Bert Dijkstra, Rob en Hans de Landmeter en ene James en Ruby die uit Indonesië en in de Meijerij woonden. Meester Rosing en meester van der Veur.
  Spelen bij het “zandgat” en “geiteweitje”. Patatje halen bij Boereboom en natuurlijk de heer van Soeren (politieagent, ijscoboer, scheidsrechter).
  En zo kan ik nog even doorgaan!

 19. bertmarja schreef:

  Bedankt voor uw bericht, vond het leuk om u en uw familie te ontmoeten.
  Mocht u nog oude foto’s tegenkomen dan zie ik die graag tegemoet.

 20. Fred Cartens schreef:

  Hallo,

  Zondag j.l 3 april ben ik met broer en zussen broer (en zussendag) naar onze oud woonhuis geweest Chr hyugenslaan 21 te Soesterberg waar ik woont heb van 1956 tot 1970. Oude Herinneringen komen dan boven. Wij hebben aangebeld bij de huidige bewoner die, hoe bestaat het, deze site heeft gemaakt. Mijn vader was in dienst bij de K.L.U aan het Trainingscentrum en trainde o.a vliegers. We woonde hier met plezier en waren met 7 kinderen dus een vruchtbaar buurtje.
  Fotos van die tijd ja die zijn er net als (dienst) films maar die moeten eerst opgezocht worden.
  Wie weet waar dit allemaal toe leidt, in iedere geval de groeten aan iedereen die ons nog kent en laat wat van je horen dat is altijd leuk.

  Fred Cartens.

 21. Gisela Korf schreef:

  Hoi ik ben geboren op de Prof. Lorentzlaan 33 in 1960 en heb daar tot 1969 gewoond.
  Toen zijn wij verhuisd naar Duitsland omdat mijn vader militair was. Later in Soest gaan wonen en nu in Houten.
  5 Jaar geleden kwam ik weer in Soesterberg terecht omdat mijn man daar woonde. Nu kom ik nog zo af en toe daar.

  Gisela

 22. Jan Willem van Zeitveld schreef:

  Hallo allemaal
  Ik ben op zoek naar mijn moeder. Jannie Huttinga en laatst bekende adres was plesmanstraat 25. Door allerlei omstandigheden is het contact verbroken. Ik zou heel graag weer in contact komen met haar. Dus als iemand haar kent of weet hoe ik haar zou kunnen bereiken zou ik diegene eeuwig dankbaar zijn.
  Groetjes Jan Willem.

 23. jac allers schreef:

  Vanaf 1957 to 1987 in soesterber gewoond met veel plezier en gevoetbald bij soesterberg leuk zijn de oude foto’s van de teams.
  Op titus brandsma school gezeten
  leuke site kijk regelmatig

 24. bert den breejen schreef:

  Dag Bert,

  Erg mooie site,

  Groeten van een oud Postweg bewoner 1955-1959

 25. bertmarja schreef:

  Beste Peter, bedankt voor uw reactie.
  U heeft gelijk dat die daar gevestigd waren. Ik heb inmiddels een foto geplaatst op mijn site van de MTG Klu waar ze volgens mij 40 jaar bestonden.
  Mocht u zelf nog in het bezit zijn van (oud)beeldmateriaal uit die tijd dan zou ik dat graag op mijn site willen plaatsen.
  Groet,
  Beheerder

 26. Peter schreef:

  allereerst de complimenten voor deze site alleen heb ik in het onderdeel Kamp van Zeist een omissie gezien. Voor de komst van het luchtvaartmuseum heeft de Klu op dit terrein gezeten. Het bood toen plaats aan het DATIM (Depot algemeen technische en intendance materiaal ) MTG ( motor transport groep) Klu toen dit depot niet meer nodig was in zijn huidige vorm kwam hier het 31e met zijn winkel en het museum.

 27. Jorn schreef:

  In de jaren 80 gingen we vaak in het weekend even naar de spottersheuvel bij vliegbasis soesterberg, daarna gingen we met onze ouders vaak lopen over de vlasakkers. In de jaren 80 stonden er tanks op de vlasakkers. We speelden hier regelmatig in toen mijn ouders daar wandelden. Wie heeft hier beeldmateriaal van? Ik kan maar 1 website vinden met wat foto’s, maar er zullen toch wel mensen zijn die hier nog foto’s van hebben?

 28. Ingrid M. Kollmann schreef:

  Lived on both the “old” and “new” Plesmanstraat (#116) for many, many years! Those fighter jets used to make everything in the house shake!

  Had lots of fun growing up in Soesterberg as a kid…life was so much more simple then! In the summer we would play ’till it got dark outside. We literally had a “gang” of neighbourhood kids that would play hide and seek for hours and hours…

  Used to LOVE walking in the bosses (woods)…looking for blue berries…ate most of them before getting home… 😉 In fall we would look for mushrooms and eikels to make a fall scenery in a box for school projects…

  I hope some of my school friends will find out about this site and your facebook page so we can reconnect…Stans Hilhorst, for one…Lia Heur, the Legierse guys…the Koevoets….

  I left Holland in late 1969 and have lived in the US ever since. Married a German (ha!), celebrated our 31st wedding anniversary on 3 July and have a 30-year young daughter.
  Thank you for putting this together!
  Best Regards,
  Ingrid
  Residing in Northern California

 29. henkschar schreef:

  Leuke site. Stond in de jaren zestig en zeventig als spotter regelmatig langs de rolbaan.
  Latere jaren was ik regelmatige bezoeker bij de Amerikanen op Soesterberg en kwam bijna wekelijks op de basis.
  Jamer dat het over is nu, woon onder de rook van Soesterberg en genoot altijd van de geluiden van de opstijgende fighters.

  Thanks

 30. Jan Heijmans schreef:

  Ik heb in de nalatenschap van mijn overleden zwager een kinderleesboek gevonden waarin de naam Marja Sloot, Lorensstraat, Soesterberg staat geschreven.
  Misschien heeft Marja interesse om het boekje “Ankie’s Klaverblad” terug te ontvangen. Mijn zwager, die slechts 66 jaar is geworden, was jaren onderwijzer, docent, schrijver vanaf de jaren 60. Voor info mail me aub. mvrg. Jan Heijmans Drunen.

 31. Hans Koning schreef:

  Met enige regelmaat bezoek ik de website van Oud Soesterberg.
  Ik ben zelf ook geboren en getogen in Soesterberg. Woonachtig geweest op de Moerbessenberg, Simon Stevinlaan en laatstelijk op Wostok. Vanaf 1989 verhuisd naar het oosten des lands.
  Ik mag graag naar oude foto’s kijken die een beeld geven hoe het was in mijn jeugd. Ik heb ook de volledige boekseries met foto’s van Dik Top.
  Hans Koning

 32. Doris schreef:

  Ik ben een fotoserie aan het maken over de geschiedenis van de vliegbasis en door de vele foto’s op deze site kan ik er een goed beeld van krijgen!
  Hele mooie en leuke website,

 33. Ger Kuiper schreef:

  Dag,
  Leuk dat je op deze manier nog kan terug kijken.Ik heb van 1991 tot 2000 gewerkt in het cafetaria op de vliegbasis.
  Jammer dat het er niet meer is.
  Groet,
  Ger

 34. Henk Corte schreef:

  Hallo,
  Ik heb van 1990 tot sluiting van de Bakermat bij de Cross-Servicing mogen werken. Een absoluut geweldige tijd!! Met weemoed denk ik er aan terug en mis het nog elke dag…
  Leuk initiatief omm deze site te bouwen.
  Groeten, Henk Corte Cross Soesterberg

 35. netty schreef:

  Beste Bert,
  Wat een ontzettend leuke site. Via mijn nicht die pas op bezoek is geweest op de vliegbasis om het verbandhuisje te bekijken waar haar opa heeft gewerkt, hoorde ik van het bestaan van Oud Soesterberg.
  Leuk was het om de foto tegen te komen van de voetbalclub van de Tempo, mijn vader Frans Arnoldus staat daar op, samen met zijn vriend Piet Wielders.
  Zelf heb ik vanaf 1947 tot 1968 in Soesterberg gewoond,op de Gen. spoorstraat.
  Het zijn leuke herinneringen!
  Groeten Netty van Sandwijk-Arnoldus

 36. rita schreef:

  Vind deze site heel erg mooi. Mijn vader zat in de luchtmacht ( Nico Jacobs)en wij woonden op de Simon Stevinlaan van 1959 ( ik tot jan 67) mijn ouders tot aug 68. Heerlijke tijd was dat.Prachtige herinneringen.

 37. Nannie Donders schreef:

  Hallo Bert
  Gisteren 12 mei was een hele leuke dag,waar we met spanning naar uit hadden gezien.Het was geweldig leuk om te zien waar mijn opa Jan van Drie meer dan 80 jaar geleden heeft gewerkt als verpleger.Het was een interessante ervaring en je hebt het op een leuke manier gepresenteerd,bedankt daarvoor.
  Groetjes
  Nannie

 38. Richard Martens schreef:

  Hoi Bert,
  Schitterend initiatief om soesterberg zo in het zonnetje te zetten ik ben er net niet geboren(1955) maar wel getogen en tot 1976 en later weer van 1990 tot 2000 gewoond. Zowel mijn 2 kinderen als ik hebben op de openbare school gezeten. Kom nog regelmatig in het dorp, mijn moeder woont heel erg naar haar zin in de 3 eiken. Hopelijk worden die 3 eiken nog lang niet afgebroken zoals in de bedoeling ligt. Het is raar als je ziet dat gebouwen waarvan je de bouw hebt meegemaakt gesloopt worden, zal wel met ouder worden te maken hebben. Ga zo door en hopelijk krijg je nog veel materiaal aangeleverd door oud soesterbergers.
  Groet Richard Martens

 39. Henrico Angerman schreef:

  Hallo,
  Vandaag had ik de eer om je te ontmoeten tijdens de sloop van de laatste pand aan de Plesmanstraat, hoek Dorpsplein. Vind de site geweldig en er staan enorm veel mooie herinneringen op… ga zo door. Zal zelf eens kijken naar materiaal…

  Mvg,
  Henrico Angerman

 40. Hans van Breukelen schreef:

  Hoi Bert,
  Je site is prachtig geworden, mijn complimenten. En ik vond het ook leuk om je ontmoet te hebben bij gebouw 13 en bunker 500.
  Hartelijke groet, Hans van Breukelen

 41. Lieke schreef:

  Goedenavond,
  Leuk die foto’s van de Christelijke lagere school aan de Postweg. Ik heb op die school gezeten van 1952 tot 1958. Op de beschrijving bij de foto’s staat dat de school aan de Postweg in 1956 zijn deuren sloot. Volgens mij klopt die datum niet en moet dat later zijn. In 1958 zat ik nog op de Postweg op school.
  Met vriendelijke groet
  Lieke Kuijper

  Commentaar Beheerder :
  U heeft gelijk, de sluitingsdatum klopte niet en is inmiddels aangepast op de site.
  Bedankt voor uw bericht

 42. Ria Trinks schreef:

  Ik ben in de afgelopen paar jaar erg gteschrokken van de afbraak van de Openbare Lagere School aan de (voormalige) Verlengde Schoolweg. Wat jammer dat dat karakterestieke schoolgebouw + hoofdenwoning niet op de lijst van jonge monumenten geplaats is! (1929). Is er geen actie voor gevoerd? Het stamt uit de school van Rietveld en Dudok. Wie was de architect? Dat er nu een hele woonwijk voor in de plaats gekomen is, heeft me verbijsterd. Vriendelijke groet van een vroegere bewoonster van de bij de school horende woning.
  Ria Trinks-Bakker

 43. Astrid Luidinga schreef:

  Hallo Bert,
  mooie site met mooie foto’s. Ik heb zelf in Soesterberg gewoond tot mijn 21ste. En moet zeggen dat ik na het vinden van je site en de foto’s weer heb gezien ga je toch weer even terug in de tijd. Ga vooral zo door ik sla de site op onder mijn favoriete,
  groetjes Astrid Luidinga

 44. Annemieke de Goede schreef:

  Hi Bert,
  Mijn complimenten voor jouw mooie overzichtelijke website. Hartstikke leuk om het Soesterberg uit mijn jeugd terug te zien.
  Ik heb jarenlang op de Postweg gewoond. Hele fijne tijd gehad in Soesterberg met geweldige vliegshows. Wij zaten dan met zijn allen op ons schuurdak te kijken.
  Veel succes met het uitbreiden van de site.
  Annemieke

 45. Kevin Burns schreef:

  Very nicely done Bert!

 46. Bisscheroux John H. schreef:

  Ik vind dit nieuwe website goed uitgelegd en kijk erop vooruit de secties Vliegbasis te zien.

 47. Eric van der Ent schreef:

  Hoi Bert,
  Complimenten hoor, je site ziet er goed uit.
  Ik sta zelfs bij de bedankjes!! Leuk hoor.
  Groet
  Eric

 48. Peter mulder schreef:

  Mooie site Bert ga zo door je moet nog veel invullen over de vliegbasis !
  Vliegbasis Soesterberg allemaal verdwenen in de zee van de oneindige tijd.
  Heel lang geleden ook nog in de geniekazerne gezeten wat een nostalgie…waar blijft de tijd !

  grv Peter

 49. Frank Teelen schreef:

  Hartelijk dank voor uw informatie aangaande de 33 van Soesterberg.

  Groeten Frank Teelen

 50. Elly Kradolfer schreef:

  ik kreeg een krantenbericht van een familie wat ontzettend leuk ik ben in soesterberg geboren in ons belang waar langs de oude weg ook mijn opa en oma woonden vlakbij een kruidenier met een parkje ervoor mijn opa en zijn 2 zoons waren kleermaker wij zijn toen naar amerfoort verhuisd want mijn moeder moest daar weg omdat ze ziek was en in de oorlog en er geen ruiten meer in hun huis zaten en het volgende leuke is dat wij dat jachthuis gerund hebbenmet de heer bouvy en op de foto staat Carla haar achternaam weet ik niet meer wij deden samen het vliegtuigen s’avonds de bar een leuke tijd. veel succes gr. Elly

 51. peter mulder schreef:

  Mooi dat er zo .n site is van het dorp waar ik gewoond heb van mijn 1 e tot mijn 21 e levensjaar eerst aan de van Angerenstraat nr. 2 naast ons het terrein van Kolenboer van Leeuwen ,ons (ilegale ) speelterrein.
  Tegenover de Openbare lagere school waar ik ook leerling was.
  Later gewoond op Plesmanstraat 122 waar ik nu nog kom omdat mijn vafder daar woont.Er is nog veel meer te vertellen over de herinneringen die ik aan Soesterberg heb,mocht u belangstelling hebben hoor ik het graag.
  Heel veel succes met de site.
  p.s. ik heb nog niet kunnen ontdekken of en hoe ik eventueel nog boeken cd s kan bestellen.Is dat wel mogelijk ?

 52. Mw Lien En Evalien Vergeer schreef:

  Zit met mijn moeder achter de comp. de site te bekijken
  voor haar al heel vreemd dat dit er op staat en dat iedereen (met internet) dit kan bekijken.
  Erg leuk om de oude adressenboekjes en foto’s te bekijken.
  Evalien

 53. Jannie de Groot-Beek schreef:

  Via het artikel in de Soester Courant kwam ik achter het bestaan van deze site en heb natuurlijk gelijk even gekeken, leuk om al die oude foto’s e.d. te zien. Ik heb tot 1981 in Soesterberg gewoond, mijn jeugd heb ik doorgebracht op de Sterrenbergweg en later toen ik getrouwd was op de Plesmanstraat. Sinds 1985 woon ik in Soest, maar kom nog regelmatig in Soesterberg voor mijn werk en een deel van mijn familie woont er nog.

  Jannie de Groot-Beek

 54. andre vinke schreef:

  Ik ben geboren in Soesterberg in 1958. Mijn jeugd door gebracht in de mooie wijk Ons Belang.
  en ben van 1966 tot 1984 lid geweest van de Voetbal vereniging Soesterberg. Met de fiets uit Ons belang naar de
  Kampweg waar een houten kantine stond, waar men ook snoepgoed kon kopen .Een houten kleedhok met in het midden een grote ronde wasbak om je na de wedstrijd te kunnen wassen. Dus er waren geen douches. Ook de uitwedstrijden gingen we met het hele elftal op de fiets naar Den Dolder, maar ook naar Driebergen. Later krijgen we een stenen kleedruimte met douches, het lag tussen het eerste en tweede veld in. Het voetbalveld op de Kampweg blijft toch het meest in je herinnering. V.V Soestrberg verhuisde naar de overkant van de snelweg. De club groeide enorm.
  In 1980 was Jaap Gijlstra topscoorder en krijg de beker uitgereikt door Hans van Breukelen toen Keeper van Utrecht. 3juni 1982 de ere wedstrijd tegen eerste divisie club S.C Amersfoort ter ere van ons jubileum
  Het zestig jaar bestaan was een groot op gezet feest met Zeskamp (dat spelprogramma van de NCRV).Een mooie tijd, maar ook de ondergang van de Vereniging mee gemaakt. Heb nog een plakboek vol jeugd herinneringen van het oude
  Soesterbergse voetbal (p.s. heb misschien nog wat spullen die op je side nog niet voorkomen)
  Als oud Soesterberger is dit een fantastisch side waar je terug gaat in je jeugd.

 55. John H. Bisscheroux schreef:

  Ik was gestationneerd bij 322 Sqn gedurende 1951/2 en wij
  vlogen toen Spitfires en Meteors Mk4 voor het gebruik van “Maandvliegers”
  inclusief Prins Bernhard.
  In ’57 ben ik “gedemobbed” van 326 Meteor Mk8 Sqn toendertijd gestationneerd
  op Woensdrecht.
  Wie kan zich nog herinneren toen Prins Berhard en een Generaal met de kakken-op
  in een Harvard landen gedurende een inspectie toer van een internationale meet?

  John

 56. Bart schreef:

  Ik heb zojuist uw website bekeken, erg leuk/interessant!!
  kom zeker binnenkort nog eens terug om te kijken, op de hoogte te blijven,

  Compliment!

 57. Willem Beckers schreef:

  Een geweldige site, waar ik toevallig op terecht kom. Als oud-Soesterberger, ik heb er de eerste 15 jaar van mijn leven doorgebracht, een welkome aanvulling van de herinneringen die ik nog koester. Tot april 1969 hebben wij in de flat aan de Prof. Lorentzlaan, nr. 243, gewoond, waarna wij verhuisden naar Limburg. Net als mijn vader ben ik militair bij de Kon. Luchtmacht en sta kort voor mijn FLO. Al enkele jaren probeer ik weer contact te krijgen met vrienden en klasgenootjes uit die tijd via Schoolbank.nl. Ik zat op de Titus Brandsma lagere school en 2 jaar op de RK MULO H.Hart te Soest. Twee jaar geleden heb ik in een boekhandel in Soest een exemplaar van Soesterberg, ons dorp, deel 2, kunnen bemachtigen en helaas was deel 1 al uitverkocht. Ik ben heel erg blij met de adressenlijst van 1967 op deze site en heb daar weer een paar bekende namen herkent. Dit zal mij zeker verder helpen met mijn speurtocht in het verleden. Daarvoor mijn hartelijke dank en ik wens jouw veel succes met dit geweldige project. Als ik weer terug ben uit de USA zal ik eens kijken of ik thuis nog oude foto’s heb die je kunt gebruiken.

  Willem Beckers, Tampa, Florida, USA

 58. Mark schreef:

  Hartelijk dank voor de scan van huize egghermonde!
  we deze bij de fotograaf uitvergroten om hier bij ons thuis op te hangen.
  we hebben hier 7 a 8 jaar gewoond.destijds alleen in het koetshuis en onze achtertuin was bloemheuvel wat toen nog niet gebouwd was!en als kind vond ik het echt verschrikkelijk dat onze tuin steeds kleiner werd, omdat bloemheuvel daar gebouwd werd!nogmaals hartelijk mvg mark

 59. Jose ten haaft-mulder schreef:

  Hi,
  Zat zomaar wat te googlen, en vond deze mooie site. Mijn ouders woonden op de Koppenlaan 4. Het waren Cisca Mulder-v/d Valk en Rien Mulder. Mijn vader was stoffeerder. Ik woonde daar met mijn zusje Majella, en broertjes
  Eric en Marc. Zag net dat mijn ouderlijk huis te koop staat.
  Woon nu zelf in Amersfoort, daar zijn we met zijn allen naar toe gegaan na het vertrek op de koppenlaan.
  Wie me een email wilt sturen, of mij nog uit me jeugd kent is welkom.

  Groetjes Jose

 60. John van Unen schreef:

  Wat een geweldige site. Ik heb aardig wat rongestruind op Internet naar foto’s van Soesterberg, Zeist en Soest maar eigenlijk nergens zo’n verzorgde en uitgebreide site gevonden als deze. De foto’s roepen dierbare en soms bijna vergeten herinneringen op. Overigens: dank voor je mail. De foto heb ik uitvergroot op canvas laten drukken en hangt inmiddels in de hal.

 61. Hans de Graaf schreef:

  Ik was hier tussen 1965 en 1967 in de bunker op de Basis telefonist

 62. Joyce Schreuder schreef:

  Wat een ontzettend leuke site! Veel herinneringen uit de jaren vijftig kwamen weer boven. De chr. school aan de Postweg met de kinderen van Van ’t Hoenderdal, Vierveyzer enz. Heb zelf op de Sterrenbergweg, Winkelmanstraat, Prof. Lorentzlaan en Kam. Onneslaan gewoond. Enig om het dorp in de ‘oude stijl’ weer eens terug te zien…

 63. Henk schreef:

  Mooie website man

 64. Janneke Kocken schreef:

  Hallo lezers,

  Hele leuke site,zo kun je ” even ” de oude tijden herleven.Ik heb er gewoond samem met mijn zusjeAda in de Lorendtslaan nr. 37 van 1956 tot
  1967. een mooie jeugd gehad.. tot vader werd overgeplaatst.. naar Vught, waar ik nog woon.

  Groeten Janneke Kocken.

 65. Helmi van Holland schreef:

  Graag wil ik u nogmaals hartelijk bedanken voor de moeite.
  Ik heb mijn moeder voor haar 70ste verjaardag heel blij kunnen maken met een onbetaalbaar cadeau!
  Een klasse foto van de lagereschool en een kopie van het adres boek.

  Dank u wel

 66. Thea Tammer schreef:

  Hallo,

  Per ongeluk kwam ik op deze site terecht. Mijn vader was Theodorus Tammer. Geboren in Soesterberg in 1924. Mijn opa had een melkwinkel in Soesterberg. Het is lollig om rond te kijken op de site. Ik zal dat in de toekomst vaker doen.
  Groet, Thea Tammer, Kentucky USA

 67. Saskia schreef:

  geweldig bedankt voor de medewerking aan het verkrijgen van het boekje de 33 van soesterberg en wat er ook uit voorts mogen komen ik hou u op de hoogte enorm bedankt
  vr gr uit saskia de raat

 68. Jan Knoppers schreef:

  Ik woonde zelf in Zeist maar kwam vaak in Soesterberg doordat er veel fam. daar woonde . Ik geloof dat A. Rietveld (foto in het laatste nieuws) een neef van my is.
  Van 1954 tot 1956 werkte ik bij de lucht macht in een burger positie op het vliegveld.
  Mooie herinneringen op the web site.
  Thanks

Reacties zijn gesloten.