RIJSCHOOL LIEBEN AAN DE VELDMAARSCHALK MONTGOMERYWEG

Rijschool Lieben aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg

In 1950 haalt Herman Lieben geboren in 1923 uit Amsterdam zijn certificaat om rijlessen te mogen geven. In 1947 is Herman in Soesterberg komen wonen, hij trouwt in 1949 met Jacoba Smorenburg (geb. 1921 Soesterberg), Jacoba is geboren op het boerderijtje van Smorenburg aan de Verlengde Schoolweg (Prof. Lorentzlaan). Het pas getrouwd stel Lieben woont in het begin van hun huwelijk bij de ouders van Jacoba in, zoon Jan wordt daar nog geboren.

boerderij aan de Verlengde Schoolweg (Prof. Lorentzlaan)

Herman werkt eerst nog als monteur bij het Mercedes bedrijf aan de Richelleweg voordat

hij begint met zijn autorijschool. In 1959 woont de familie Lieben aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg 37, hun woning was makkelijk te herkennen daar er een achterkant van een oude Mercedes tegen hun huis stond.

In die jaren is rijschool Lieben een van de weinige waar men terecht kan voor rijlessen. Menig Soesterberger heeft zijn roze papiertje gehaald dankzij de deskundige aanwijzingen van Herman.

Als begin 1970 een begin wordt gemaakt met de aanleg van de N237 door het dorp Soesterberg moet de familie Lieben verhuizen daar hun woning tegen de vlakte gaat. Ze verhuizen dan naar een woning schuin tegenover de oude woning gelegen, Veldmaarschalk Montgomeryweg 40. Daar wordt de rijschool nog enkele jaren voortgezet. De rijschool zal uiteindelijk meer dan 50 jaar bestaan van 1950 tot en met 2003.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *