Willem van den Brink, rijkskantonnier te Soesterberg.

Willem, geboren 19-01-1898 te Barneveld, komt in de jaren 30 in Soesterberg wonen.

Willem is dan al in overheidsdienst en vestigt zich met zijn vrouw Hendrika ( Riek ) aan de Verlengde Postweg 16 ( Generaal Winkelmanstraat ). Er was in Soesterberg een vacature voor Rijkskantonnier ( Rijkswegwerker ) en dat leek Willem wel wat.

willem van de brink rijkskantonnier te soesterberg

Willem en Riek op hun 50ste huwelijk feest op 3 sept. 1970

Willem neemt zijn werk zeer serieus en is als Rijkskantonnier verantwoordelijk voor het onderhoud van de Amersfoortsestraat vanaf Amersfoort tot aan Vollenhove toe.

’s Zomers zorgt hij voor het begaanbaar houden van de Amersfoortsestraat en ’s winters zorgt hij er voor dat er gestrooid wordt als het vriest, ’s winters gaat Willem ’s nachts regelmatig zijn bed uit om te kijken of het vriest, zoja dan krijgt firma Tammer de opdracht om te gaan strooien. Ouderen in het dorp kunnen zich Willem nog herinneren, “dan kwam hij weer langs gefietst met zijn schep en bezem aan de fiets gebonden onderweg naar de Amersfoortsestraat”.

Aan het eind van de 2e Wereld Oorlog hebben de Duitsers bij het verlaten van deze regio diverse bomen aan de Amersfoortsestraat met springstof om laten gaan zodat de Amersfoortsestraat versperd was, onder leiding van Willem werden deze bomen weer verwijderd.

Willem was een zeer gerespecteerd man in Soesterberg, die regelmatig in de sigarenwinkel van Top (  hoek Kampweg – Banningstraat ) te vinden was om daar zijn sigaartjes te kopen.

Een bijnaam van Willem was “Fietspaadje” omdat hij de Amersfoortsestraat inclusief naastgelegen fietspad zo goed onderhield.

In 1963 gaat Willem na 40 jaar trouwe dienst bij de overheid met pensioen, ook wordt hij dan geridderd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *