Een korte geschiedenis van Postweg 40 en de familie die er woonde.

Hermanus Slot geboren op 21 augustus 1887 in Montfoort was een kind uit een gezin van 13 kinderen. Zijn ouders hadden een boerenbedrijf maar het boerenleven trok Hermanus niet. Al op jongen leeftijd ging Hermanus samen met een vriend op “wanderschaft” dit hield in dat ze van dorp tot dorp trokken op zoek naar werk. Hermanus was timmerman c.q. wagenmaker en samen met zijn vriend trokken ze door Duitsland en zelfs Oostenrijk aan toe. Op een van deze tochten door Duitsland ontmoette hij zijn vrouw Mathilde Borchert (geb. 1894 Hagen). 

Na diverse omzwervingen belanden Hermanus en Mathilde in 1929 in Soesterberg op de van Maarenstraat 3. Daar wordt hun eerste zoon Hans geboren. Ondertussen is Hermanus druk bezig om een woning aan de Postweg 40 te bouwen waar Hermanus en zijn gezin gaan wonen in 1930.

Postweg 40

Op de Postweg wordt in 1937 hun 2e zoon Herman geboren.

Aan de Postweg 40 heeft Hermanus voldoende grond bij zijn huis alwaar hij zijn beroep kan uitoefenen namelijk het bouwen van woonwagens. In 1947 biedt hij een woonwagen aan in de Soester Courant van 9 meter lang voorzien van keuken en slaapkamer.

In die tijd was er nog genoeg werk als wagenmaker, Hermanus werkte o.a. voor circus Toni Boltini en de diverse woonwagenkampen in en rondom Soesterberg.

Maar aan de houten woonwagens komt op enig moment toch de klad in en Hermanus gaat samen met zijn zoon Hans een autoplaatwerkerij beginnen. Hiervoor wordt door de gemeente Soest in 1959 een vergunning voor verleend.

Herman, Marleen, Hans, Hermannus Slot

Ook kochten ze bij de Dump gelegen aan het Zeisterspoor oude legervoertuigen op om op te knappen en weer door te verkopen.

In 1954 trouwt Hans met Geertruida Elbers uit Ubbergen en in datzelfde jaar wordt ook hun dochter geboren. Hans en zijn gezin wonen dan nog in bij zijn ouders. Later zal hij met zijn gezin verhuizen richting Nijmegen/Ubbergen. Daar houd het huwelijk geen stand en gaat Hans scheiden van zijn vrouw. Later ontmoet hij Marleen Hendrix waar hij dan mee trouwt.

De zaken gaan minder en Hermanus kan niet anders dan zijn woning en omliggende grond te verkopen, de afspraak is wel dat zo lang zij leven ze er mogen blijven wonen.  Hermanus komt in 1973 te overlijden.

Herman die licht autistisch was is altijd bij zijn ouders blijven wonen tot aan hun dood, daarna ging hij wonen in een appartement tegenover zijn ouderlijke woning. Daar Herman enigszins hulp behoevend was werd hij ondersteund door de familie Tammer.

fam. Slot, Mathilde, Truus, Hans, moeder van Mathilde en dochter van Hans en Truus Wilma

In 1995 gaat Herman wonen bij de weduwe van Hans Slot, Marleen in Tegelen alwaar hij blijft wonen tot zijn dood.

Dit verhaal is tot stand gekomen door Marleen Slot – Hendrix, de 2e vrouw en weduwe van Hans Slot.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *